duminică 18 noiembrie 2018,
REIKI CENTER Oradea

Cateva reguli de baza pentru a trai experienţa umană

Cateva  reguli de baza pentru a trai experienţa umană

In primul rand trebuie sa intelegi/constientizezi ceea ce esti, si anume ca esti un etern si liber, cu alte cuvinte esti o parte din , din Creator si din , adica din tot ce exista, deci esti un co-Creator sau Zeu la randul tau. Te-ai incarnat acum, aici ca sa traiesti experienta umana, sa evoluezi, iar fara a trece prin toate tipurile de experiente nu poti evolua. Cum sa stii ce este dragostea pana cand nu stii ce este ura? Deci trebuie sa experimentezi si sa inveti ca sa evoluezi si totul se rezuma la asta in viata asta, in cele care le-ai mai trait si probabil in cele care le vei trai indiferent unde, cand, cum. Doar asta e important, toate celelalte nu conteaza, toate sunt trecatoare, doar scopul tau ramane acelasi si asta pana in clipa cand iti vei atinge punctul maxim al evolutiei spirituale pe care o poti atinge ca om. Deci daca reusesti sa constientizezi si accepti asta, ti-ai deschis drumul spre fericire si evolutie spirituala, iar Universul va avea grija sa primesti tot ceea ce este necesar pentru evolutia ta la momentul potrivit. Viata ta se va schimba, in bine, poate ca nu de pe o zi pe alta dar cu siguranta se va schimba benefic pentru tine, binenteles daca vei tine seama de aceste cateva pentru inceput si iti vei corecta stilul de viata, incepand cu gandurile si terminand cu alimentatia.

Cele mai importante  reguli de baza pentru a trai experienţa umană ar fi urmatoarele

 1 – Vei primi un

Chiar dacă iţi iubeşti sau nu, este al tău pentru toată viaţa, aşa că acceptă-l. Ceea ce contează este înăuntrul tău.

2 – Vei primi lecţii

Viaţa reprezintă o experienţă continuă de invăţare, fiecare zi aducând oportunităţi de a învăţa mai mult. Învaţarea acestor lecţii reprezintă cheia către descoperirea şi implinirea propriei tale vieţi.

3 – Nu există greşeli, există doar lecţii

Evoluţia ta către inţelepciune este un proces de experimentare, încercare şi greşeala, aşadar inevitabil lucrurile nu vor merge întotdeauna conform planului tau personal sau dimpotriva, vor ieşi exact aşa cum vrei tu.

4 – Lecţia se repetă până cînd este învaţată

Lecţiile se repetă pînă cînd sunt învaţate. Ceea ce se manifestă ca probleme şi provocări, neplăceri şi frustrări sunt lecţii – acestea se vor repeta pînă cînd le vei accepta şi învaţa. Conştientizarea şi abilitatea ta de a face schimbări sunt elemente necesare pentru învăţarea acestei reguli.

5 – Învăţarea este un proces continuu

Cît trăim învăţăm. Intră în “ritmul vieţii”, nu i te impotrivi. Asuma-ţi angajamentul de a învăţa şi de a schimba – fii suficient de umil pentru a-ţi recunoaşte propriile slăbiciuni, şi îndeajuns de flexibil pentru a te adapta, pentru ca rigiditatea va nega libertatea noilor posibilităţi.

6 – “Acolo” nu înseamnă mai bine decît “aici”

Celaltă parte a dealului s-ar putea să fie mai verde decît a ta, dar existenţa ta acolo nu garantează fericirea eternă. Fii recunoscător şi bucură-te de ceea ce ai şi de călatoria ta. Apreciază mai bine ceea ce este bun în viaţa ta, decît să acumulezi lucruri care nu te vor conduce către fericire. Trăirea în prezent te ajută să obţii pacea.

7 – Ceilalţi sunt oglinzi ce te reflectă pe tine

Iubeşti sau urăşti ceva la o persoană raportat la ceea ce iubeşti sau urăşti la tine. Fii tolerant; acceptă-i pe ceilalţi aşa cum sunt şi străduieşte-te să conştientizezi; străduieşte-te să te întelegi şi să percepi obiectiv propria ta persoană, gandurile şi sentimentele tale. Experienţele negative sunt oportunităţi de a vindeca rănile pe care le ai. Ajută-i pe ceilalţi, şi astfel te vei ajuta pe tine. Unde ai fost incapabil să-i ajuţi pe ceilalţi este un semn că nu răspunzi corespunzător propriilor tale nevoi.

8 – Ce se întamplă cu viaţa ta este alegerea ta

Deţii toate uneltele şi resursele de care ai nevoie. Ceea ce faci cu ele depinde de tine. Asumă-ţi responsabilitatea asupra ta. Învaţă să renunţi atunci cînd nu poţi schimba lucrurile. Nu te enerva – gîndurile amare iţi întunecă mintea. Curajul este în fiecare dintre noi – foloseşte-l atunci cînd trebuie să faci ceva bun pentru tine. Cu toţii avem o putere înnăscută şi un spirit aventuros, pe care ar trebui să le folosim pentru a îmbraţişa ceea ce urmeaza.

9 – Răspunsurile sunt la tine

Ai încredere în instinctele tale şi în sentimentele tale, chiar dacă le auzi ca o voce slabă sau dacă apar ca o sclipire de moment. Ascultă-ţi sentimentele ca şi cum ar fi sunete. Vezi, auzi şi ai încredere. Folosesşte inspiraţia înnăscută.

10 – Vei uita toate acestea la naştere

Toţi ne naştem cu aceste capacităţi – primele noastre experienţe ne conduc într-o lume fizică, departe de sentimentele noastre, acestea devenind nehotarate, cinice şi lipsite de credinţa şi încredere. Cele 10 reguli nu sunt porunci, ele sunt adevăruri universale care se aplică tuturor. Cănd te rătăceşti, apelează la ele. Ai încredere în puterea spiritului. Aspiră către înţelepciune – aceasta este ultima încercare a vieţii şi nu cunoaşte limite înafara acelora impuse de tine.

 

Cateva sfaturi importante pentru a-ti usura experienta umana

„A vorbi este o necesitate, în timp ce a asculta este o artă” (Goethe) 

  • Vorbeşte putin, ascultă mult şi niciodată nu vei greşi.
  • Întii ascultă şi pe urmă vorbeşte.
  • Cine nu ascultă nu învaţă.
  • Ascultă pe cel învăţat şi vei ieşi mai învăţat.
  • Ascultă, dar inainte sa crezi convinge-te, cerceteaza, verifica.
  • Ascultă şi nu te mînia, ca să te poţi îndrepta.
  • A şti să asculţi este o artă.

Învaţă cu folos

Antrenează-ţi memoria

Ideal ar fi, pentru început, să iţi antrenezi să reţină cît mai mult informaţie pentru un timp cît mai îndelungat. Memoria de elefant nu este ceva cu care te naşti (deşi mai sunt şi norocoşi), ci o abilitate pe care o dobîndeşti. Prin urmare, ai putea să iţi exersezi puterea de concentrare pe ceva care te pasionează, iar apoi să încerci să iţi organizezi cît mai bine perioadele de studiu, evitînd să înveti pe de rost calupuri de informaţie.

Învaţă mereu lucruri noi

Ca să iţi obişnuieşti creierul şi memoria să lucreze la maximă, trebuie să le oferi cît mai des materie de prelucrat. Asadar, învată mereu lucruri! Încearcă să faci în asa fel încaît să acumulezi cît mai multă informaţie, din domenii cît mai variate.

Repeta ce ai învăţat

După ce ai ţi-ai introdus o noua informaţie în creieraş, o repeţi de cît mai multe ori şi cît mai des pentru a fi sigur că va rămîne acolo. Dacă nu vei face asta, într-un interval de timp relativ scurt, informaţia va dispărea. Nu degeaba „repetiţia e mama învăţăturii”…

Învaţă în mai multe feluri

Informaţia va fi mai bine stocată în creieraş dacă, pentru a o reţine, aplici mai multe tactici de învăţare. Spre exemplu, după ce ai asimilat o informaţie citită, încearcă să faci rost de ea şi în format audio. Dacă nu ai altă variantă, înregistrează-te (sau roagă un prieten să o facă) spunînd informaţia respectivă şi înlocuieşte muzica din mp3 player cu informaţia pe care trebuie să o reţii. Aşa, ai mai multe şanse să iţi între în cap, decît folosind doar metoda învăţării prin citit.

Explică altcuiva ce ai învăţat

Transformă-te în profesor pentru cîteva minute şi predă oricui este dispus să asculte ceea ce tocmai ai învaţat. Deşi poate părea floare la ureche, vei realiza curînd că nu e aşa de usor să îi explici altcuiva o informaţie oricît de banală. În sfîrşit, beneficiul acestei metode este că, la finalul chinului explicativ, informaţia cea nouă ţi se va fi întipărit şi mai bine în memorie.

Testează-te

Dacă te-ai plictisit să stai atîta cu nasul în carţi, straduindu-te să reţii cît mai mult cît mai bine, află că nu e nici o tragedie să schimbi cazul. Prin urmare, apucă-te şi fă teste care să iţi verifice informaţia asimilată sau care să conţină chiar şi informaţii noi. Vei realiza cu surprindere că informaţia astfel stocată iti va rămîne în memorie un timp îndelungat.

Iti place acest Articol? Share it!

Despre Autor

Lasa un comentariu