joi 18 aprilie 2019,
REIKI CENTER Oradea

Istoric

bf6b5dc7f2f871774504484b82bf44e5-d39mz9y-960x-reiki-center-oradea

Parintele sistemului de vindecare este Mikao Usui. In urma unor meditatii la scopul vietii el si-a dat seama ca acesta este de a atinge starea de Anshin Ritsumei, adica iluminarea, este o stare de de liniste absoluta, o liniste de neclintit, iar pentru a atinge acest nivel “este important ca omul sa stie ca nu traieste singur, prin fortele proprii, ci ca el primeste misiunea de a trai pentru asi indeplini rolul dat de Univers”. Scopul vietii este sa-si duca la bun sfarsit misiunea, chemarea, rolul, oricat de dificil ar fi, pastrandu-si echilibrul interior si a pacii sufletesti, avand totala incredere in Univers.

Pentru aceasta Usui Sensei a folosit meditatia Zen, si timp de trei ani a practiacat Zazen intr-un templu budist din Kyoto, cautandu-si calea spre Ansin Ritsumei. Deoarece dupa ani de cautari si framantari nu a reusit acest lucru, deznadajduit a intrebat un maestru Zen, ce fel de exercitii ar trebui sa faca? Acesta i-a raspuns peste umar cu indiferenta: “Mai intai trebuie sa infrunti moartea! Daca te incumeti sa dai ochi cu moartea!” Usui Sensei socat de cuvintele maestrului, a meditat la sensul lor si s-a hotarat sa-si puna capat zilelor, gandindu-se ca nu mai are sens sa traiasca daca nu reuseste starea de iluminare.

Asadar in primavara anului 1922 s-a retras pe muntele Kurama, traind sihastru, incetand sa se mai hraneasca si astepand sa moara. Dupa trei saptamani in miezul noptii un fulger i-a strapuns creierul intrand intr-o stare de agonie. Trezindu-se a doua zi din cauza frigului, si-a dat seama ca e cuprins de un sentiment de fericire sufleteasca dedplina care nu-l mai simtise niciodata. In timpul acesta, o voce intrerioara ii spusese: ”Eu sunt Universul si Universul este Una cu mine”, simtind apoi cum energia Reiki ii invaluie tot corpul si vibreaza cu energia Reiki, avand o puternica senzatie de unificare cu Universul, realizand totodata ca a atins starea de Ansin Ritsumei, iluminarea.

Primul tratament l-a facut lui insusi coborand de pe munte Kurama s-a accidentat la degetul unui picior si instictiv si-a pus palmele pe rana observand cu stupoare ca durerea i s-a oprit. Nu trecuse mult timp ca odata ce ajunsese la poalele muntelui la o ciainarie o doamna se plangea de dureri mari la o masea. Usui Sensei i-a pus o palma pe obraz si durerea i-a disparut imediat. Odata ajuns acasa si-a gasit sotia bolnava, imediat ce si-a asezat palmele pe locul durerii, aceasta a disparut. Atunci si-a dat seama de puterea tamaduitoare cu care a fost binecuvantat, si al doilea lucru important a fost ca si-a dat seama ca palmele lui se pozitioneaza instinctiv la locul durerii, simtind cu energia emenata din locul dureros rezoneaza cu energia emanata din palmele lui, durerea disparand atunci cand se ajungea la intensitatea maxima, amintindu-si de cele traite pe muntele Kurama in urma cu o zi.

In urma acestor experiente Usui Sensei si-a dat seama ca “Oamenii doresc sa fie fericiti, dar in realitate multi se chinuiesc din cauza bolilor sau intamplarior neplacute din viata lor. La origine omul a fost creat ca o fiinta perfecta, sanatoasa si fericita. Boala si nefericirea provin din modul gresit de viata pe care il duce omul este contrar vointei Universului si fiindca  omul nu-si indeplineste rolul pe care l-a primit atunci cand el a fost creat, cand a venit pe aceasta lume” . ”Pentru a se intoarce la starea initiala de si fericire, Omul (micro-cosmos) trebuie sa vibreze cu Cerul (macro-cosmos). Aceasta rezonanta/legatura este realizata prin intermediul energiei “Ki” si al Luminii “Rei” care vin din Univers si care impreuna alcatuiesc de fapt energia Reiki”. Usui Sensei mai spunea ca ”Dupa multe expeiente mi-am dat seama ca puterea de vindecare prin asezarea palmelor apare cand Reiki interior vibreaza/intra in rezonanta cu Reiki din Univers, energie care se gaseste peste tot in jurul nostru. Starea sufleteasca ideala adica Ansin Ritsumei este rezultatul rezonantei dintre Reiki interior si Reiki din Univers, cand vibratia ajunge la un grad suprem” . ”Dupa ce am realizat ca am fost inzestrat cu puterea de vindecare, am inteles ca aceasta revelatie primita din Univers era de fapt misiunea mea pe Pamant: sa le arat oamenilor care este calea spre iluminare – Ansin Ritsumei si sa-i invat cum sa ajunga acolo, primul pas fiind vindecarea cu palmele, pe care oricine poate sa o practice cu usurinta”. Aceasta metoda de vindecare Usui Sensei a denumit-o “Usui Reiki Ryoho”, si s-a hotarat sa o transmita intai celor din preajma lui, urmand sa o transimta la scara nationala.

El a creat “Cele cinci porunci-Gokai” : 

  1. MACAR/DOAR AZI  Nu te enerva .
  2. Nu-ţi fă griji.
  3. Azi fii recunoscător.
  4. Lucrează din greu azi (practica meditaţiei).  
  5. Azi fii bun cu ceilalţi. 

Totodata el a conceput un sistem de predare al metodei, urmand in anii urmatori sa infiinteze Societatea Reiki Ryoho Gakkai, si totodata sa deschida mai multe clinici ,incepand de la nivel local, treptat si la nivel national. Societatea Usui Ryoho Gakkai a fost onorata si cu prezenta mai multor personalitati de rang din Marina Japoneza.

Usui Sensei a format 21 de maestrii Shihan, care s-au ocupat cu predarea metodei lui Usui Sensei, iar dupa moartea lui la 9 martie 1926 au continuat munca, dezvoltarea si extinderea acestei metode de vindecare in intreaga Japonie dar si peste hotare. Cand a murit Usui Sensei avea 60 de ani si lasase in urma lui peste 2000 de discipoli, printre care cei 21 de mari maestri de nivelul 3 Shinpi-Den.

 

Iti place acest Articol? Share it!