duminică 18 noiembrie 2018,
REIKI CENTER Oradea

Ce este spiritul?

Ce este spiritul?

“Spiritul” dă viaţă corpului iar fara , este “mort”!

Pentru a intelege mai usor acest concept sa haideti ne sa  asociem  “spiritul”  cu curentul electric.Corpul are nevoie de spirit aşa cum un aparat de electric are nevoie de curent electric pentru a funcţiona. In momentul in care l-ai racordat la curent  acesta dă “viaţă” aparatului. Fără curent electric aparatul este “mort”. Intr-un  mod asemănător functioneaza si spiritul care este forţa care dă viaţă corpului nostru. Dar ca şi curentul electric, spiritul nu are gânduri sau . Spiritul este o forţă impersonală, însă fără acest spirit, fără forţa de viaţă, corpul nostru moare.

Cuvântul Spirit provine din latinescul spiritus înseamnând „suflare”.

Spiritul si sufletul nu sunt acelasi lucru! Spiritul unei ființe umane este astfel animarea, principiul vital sau sensibilitatea din acel individ, iar sufletul este considerat a fi sediul puterii mentale, intelectuale și emoționale.

În termeni metafizici, „spirit”, este o sau substanță nematerială dar omniprezentă, non-cuantificabilă prezentă individual în toate lucrurile vii. Spre deosebire de conceptul de suflete (de multe ori considerate ca fiind eterne și, uneori, crezute că a pre-există corpului) un spirit se dezvoltă și crește ca un aspect integrant al unei fiinte vii.  În religie și spiritualitate, respiratia unui om din motive evidente a devenit văzută puternic legată chiar cu apariția vieții. O importanță similară a devenit atașată față de sangele uman. Spiritul, în acest sens, înseamnă lucru care separă un organism viu de un cadavru, și implică de obicei, inteligenta, conștiința, și sensibilitatea. Diferite religii animiste  și diverse credințe tribale africane, se concentrează pe ființe invizibile care reprezintă sau se conectează cu plantele, animalele (uneori numite „Parintii animalelor”), sau forme de relief; traducători folosesc, de obicei, cuvântul „spirit” atunci când încearcă a exprima ideea unor astfel de entități.Exista si un scenariu in care spirite individuale considerate ca interconectate cu toate celelalte spirite și cu „Spiritul” (singular și capitalizat). Acest concept se referă la teorii de spiritualitate unificată, conștiința universală și la unele concepte de Zeitate. În acest scenariu toate „spiritele” separate, când sunt conectate, formează o unitate mai mare, Spiritul, care are o identitate distinctă de elementele sale, plus o conștiință si un intelect mai mare decât elementele sale; și o ultimă, conștiență non-duală sau forță a vieții combinând sau trenscendând toate unitățile individuale de conștiință

Iti place acest Articol? Share it!

Despre Autor

Lasa un comentariu