joi 18 aprilie 2019,
REIKI CENTER Oradea

Despre Terapie

reiki_by_thetonyexperience-d3itds5-960X-reiki-center-oradeaTerapie

 Vreau sa clarific de la inceput ca  nu inlocuieste modernă. Reiki ar trebui să fie folosit adiţional, la tratamentele medicinei moderne, ca tratament suplimentar.

Medicina modernă are grijă de starea corpului fizic. Reiki activează energia vitală, puterea de vindecare naturală şi puterea imunităţii.

Dacă nu ai licenţă de doctor, nu poţi să oferi tratament medical. Nu ar trebui să judeci ce fel de boală este, nu ar trebui să denumeşti boala şi nu ar trebui să prescrii medicamente. Trebuie să ai grijă ce spui.

Sensibilitatea ta nu are nimic de-a face cu abilitatea ta de vindecare. Poţi să practici vindecarea Reiki şi ea este eficace, indiferent dacă poţi să simţi energia sau nu.

Nu este necesar un antrenament dificil : Poţi folosi Reiki imediat după ce ai primit acordajul.

Abilitatea o ai pentru toată viaţa: Dacă nu foloseşti Reiki mai mulţi ani, abilitatea ta de vindecare nu dispare, odată ce calea Reiki este deschisă.

Creşterea puterii : Pe măsură ce foloseşti Reiki, abilitatea ta de vindecare se amplifică.

Fără gânduri : Reiki este folosit atât cât este necesar. Nici un gând nu trebuie trimis în timpul vindecării.

Nu se preia nici o energie negativă : Reiki nu îţi aduce nici un fel de energie negativă.

Nu este nevoie să crezi : Puterea Reiki este eficace, indiferent de religia ta, gândurile tale, sau dacă ai încredere în ea sau nu.

Eficacitatea asupra altor fiinţe, decât cele umane : Reiki are efect asupra animalelor, plantelor şi obiectelor.

Efect dublat, cu alt tratament : Dacă foloseşti Reiki ca adiţional la alt tratament medical / de vindecare, efectul va fi dublat.

Vindecarea la distanţă : Folosind simbolurile, vindecarea la distanţă şi în trecut/viitor este posibilă.

Purificarea karmei : Traumele, şi informaţia ADN pot fi purificate şi îmbunătăţite.

Ghid pentru iluminare : Sufletul şi spiritualitatea sunt dezvoltate prin auto-purificare şi meditaţie cu vibraţia Reiki.

 

Despre tratamente

Cea mai frecventa intrebare din timpul cursurilor Reiki este: “cum functioneaza energia Reiki?”. Raspunsul este: “simplu”. Persoana racordata functioneaza ca un canal pentru aceasta energie. In timpul sedintelor Reiki cel care canalizeaza energia isi aseaza palmele pe cel care primeste (“receptor”) si daca este nevoie de ea, energia incepe sa curga.
In timpul sedintelor Reiki nu este nevoie sa te concentrezi! Aceasta energie nu poate fi manipulata. Intotdeauna se duce in locurile in care este cea mai mare nevoie de ea si in cantitatea de care are nevoie primitorul.

Este recomandat sa practici Reiki cu regularitate (daca se poate zilnic), in primul rand asupra propriei persoane. Desigur, acesta nu inseamna sa nu ii ajuti pe altii daca se iveste ocazia.

Dar ii poti ajuta cu adevarat pe ceilalti doar dupa ce ti-ai restabilit echilibrul interior.
Daca ai posibilitatea, fa un mic “ritual” din sedinta Reiki: retrage-te intr-un loc linistit, bine aerisit, incearca sa elimini toate sursele de deranj; poti aprinde o lumanare, un betisor parfumat si, daca simti nevoia, poti pune o muzica de meditatie. Inainte sa incepi, spala-te pe fata si pe maini si scoate-ti si bijuteriile, daca porti asa ceva. Desigur, Reiki functioneaza si fara toate acestea si cu acelasi efect, dar pregatirile pentru “ritual” te ajuta sa creezi o stare interioara adecvata. La tratamentele facute altora e indicat ca practicantul Reiki sa fie linistit, detasat de propriile probleme, dar nici acestea nu sunt neaparat obligatorii pentru obtinerea rezultatelor.

In timpul sedintelor Reiki ne va conduce intuitia. Palmele se aseaza usor pe corp, dar poti sa le tii si la o mica distanta de acesta. Trebuie sa-ti “asculti” palmele, intotdeauna iti dau indicatii. Vei simtii daca intr-o pozitie este sau nu nevoie de Reiki. Palmele pot sa-ti indice anumite boli, blocaje energetice, etc. Atentie insa: niciodata nu dam diagnostice!!! Ai grija ca persoana care primeste tratamentul Reiki sa nu intrerupa relatia cu medicul sau. Nu este treaba ta sa-i iei locul. Reiki nu  inlocuieste medicina traditionala, dar poate fi un element complementar extrem de eficient al acesteia si poate chiar salva vieti. Se poate intampla ca, in urma tratamentelor Reiki, “pacientul” sa fie capabil sa renunte la medicamentele sale, dar aceasta renuntare este propria lui decizie, in urma unor consultatii medicale adecvate. Nu trebuie pierdut din vedere ca Reiki este in primul rand o metoda de lucru cu propria persoana (“autovindecare”).

Daca restabilesti echilibrul interior, vor disparea cauzele bolilor si chiar bolile in sine.

Fiecare dintre noi poate sa-si restabileasca propriul echilibru interior, dar pe ceilalti ii poate ajuta doar in atingerea acestui echilibru.
In timpul cursului, maestrul indica un sir de pozitii ale palmelor, in vederea efectuarii un tratament complet. Desi la inceputul existentei sistemului Usui aceste pozitii ale palmelor nu erau utilizate, pe parcursul mai multor decenii de practica s-a dovedit ca energia este canalizata mai usor daca ne asezam palmele pe corp sau deasupra acestuia intr-o anumita ordine. Daca exista posibilitatea, trebuie facut tratament complet. In timpul tratamentelor complete fiecare organ important, fiecare centru de energie se incarca cu energie vitala, restabilindu-se astfel “ordinea interioara”. In acelasi timp, sistemul imunitar se intareste si, odata cu el, functionarea inimii, a ficatului si a rinichilor. Incepe procesul de dezintoxicare al organismului, se elibereaza energiile blocate. Si s-ar putea enumera efectele in continuare…

Iti place acest Articol? Share it!