marți 19 martie 2019,
REIKI CENTER Oradea

I Ching

i-ching

Cand nu stii pe ce drum sa o apuci, cand nu stii ce decizie sa iei, cand vrei sa stii daca merita sa-ti deschizi o afacere, intraba I-Cgingul si iti va raspunde!

E important de mentionat aici ca nu e bine sa fii dependent de arte divinatorii! Nu poti mereu intreba la nesfarsit, sa fac una sau alta, omul asta e bun sau rau! Trebuie sa te lasi trait de experienta vietii, utilizand numai atunci cand ai o intrebare extrema, care te tulbura profund si care te-ar ajuta sa mergi inainte! Sau poti sa intrebi de dragul distractiei, intrebari ce pot sa-ti aduca satisfactia interpretarii, ca de exemplu “cine va castiga cupa campionilor?”!

I Ching este cunoscut prin cartea denumita “Cartea schimbarilor”. In realitate traducerea corecta inseamna “Canonul Schimbarilor”! Cunoscut de peste 3 milenii, I Ching reprezinta in primul rand o arta divinatorie, evoluata printr-o filosofie magica sute de ani la rand!

Se stia ca filosofii renumiti ai Chinei au studiat cu totii I Chingul si au dezvoltat in continuare teorii si filosofii noi, ce au modificat constiinta chinezilor, cum este Confucius si confucianismul – o doctrina complexa religioasa.

Insa din cele mai vechi timpuri, desi era o metoda extrem de complexa de intelegere a Universului si a vietii, I Ching avea o aplicatie practica! Aceasta meta-stiinta era atat de simpla, insa in acelasi timp atat de profunda, incat permitea deslusirea nevazutului si a viitorului!

Filosofii chinezi, aveau obiceiul de a se distra intr-un mod extrem de provocator, incercand sa ghiceasca obiecte ascunse, utilizand arta I Ching! Astfel isi ascuteau perceptia realitatii si iutimea mintii, iar distractia ii ajuta sa inteleaga lumea dincolo de cele trei monezi care se roteau, generand raspunsuri ascunse in linii binare yang si yin!

Am descoperit aceasta arta divinatorie, extrem de sofisticata si in acelasi timp aparent simplista la cursurile Marelui Maestru Raymond Lo. Modest si sceptic, el ne-a relatat ca aceasta metoda i-a revelat intotdeauna adevarul si a utilizat aceeasi intrebare iar si iar! Monezile se invarteau si generau alte linii de cod yin si yang, insa interpretarea acestor linii era mereu aceeasi!

Am descoperit aceasta metoda de divinatie ca fiind fascinanta! Fiind orientata mai degraba spre calcule, decat spre simturi, mi s-a parut genial ca poti determina viitorul pur si simplu matematic!

Am utilizat I Chingul pentru a raspunde la intrebari prostesti si la intrebari foarte grele, dar intotdeauna mi-a oferit un raspuns complex cu detalii emancipate, ce dincolo de codul rezultat, relata viata cu problemele ei marunte, insa intr-un cadru integral!

Cu totii putem utiliza I Chingul din “Cartea Schimbarilor”, este o metoda simpla si putem folosi usor cartea, primind un raspuns generalizat, dar de multe ori ne ofera si acesta ajutor! Metoda insa cea mai veche de I Ching cunoscuta in China, este metoda Wen Wang Gua! Aceasta metoda permite o divinatie mult mai complicata, insa precisa si detaliata!

Inainte de a pune intrebarea, ar trebui sa te intrebi: “Merita sa stiu raspunsul? Sunt pregatit/a?”. Niciodata nu stii ce impact va aduce raspunsul asupra ta si mai bine sa fii pregatit! I Ching vede in viitor, daca exista o constanta pe care sa te bazezi! Nu poti intreba I Chingul despre o cale pe care nu ai pasit inca sau lucruri extrem de generalizate! Trebuie sa ai o constanta – o persoana, o tara, o actiune, ca sa o poti integra in intrebare!

 Arta Divinatiei cu I Ching ne ajuta sa intelegem teoriile fizicii moderne si sa percepem viata altfel! Chiar daca e greu de crezut, I ching vede in viitor!

sursa: magiauniversului.ro

Iti place acest Articol? Share it!