joi 15 noiembrie 2018,
REIKI CENTER Oradea

Iubirea neconditionata, versus judecata

Iubirea neconditionata, versus judecata

Am primit un e-mail de la un prieten drag in cursul zilei de azi. M-a rugat sa distribui aceasta scrisoare tuturor nespecificand de ce. Asadar m-am apucat sa citesc, iar dupa ce am terminat de citit mi-am dat seama ca intradevar trebuie sa distribui mai departe tuturor aceasta scrisoare datorita valorii continutului ei. Apoi m-am hotarat sa o postez pe site, pentru ca dupa parerea mea aceasta este cea mai eficienta metoda de a distribui cat mai multor persoane informatiile din e-mail.  Mai jos aveti scrisoarea exact cum am primit-o, va urez lectura placuta!

„Iubirea neconditionata, versus judecata

Energiile tranzitiei de la vechi la nou sunt intense in acest moment. Nimeni nu este imun fata de aceste energii, doar ca cei treziti fiind deschisi le pot simti si mai mult. Stiind despre ce este vorba, este indicat sa incetiniti ritmul in acele aspecte din viata voastra care nu sunt “vitale” in acest moment.

Nu este un moment potrivit sa dati vina pe energii, ci sa gasiti timpul si spatiul necesar pentru a face o “scanare” a evenimentelor din viata voastra si a selecta ce este prioritar si ce poate fi amanat. Este important ca in acest moment sa va reajustati activitatile, cat si energia proprie (din punct de vedere fizic, emotional, psihic si spiritual). Totusi, reamintiti-va, totul este spiritual sau, mai bine zis, totul Este!

Sunteti obisnuiti cu acea intelepciune care va spune ca pentru a crea pacea in lume este necesar sa va iubiti in mod neconditionat si sa ii iubiti si pe ceilalti, in aceeasi masura.

Usor de zis, mai greu de pus in practica, deoarece sunteti atat de obisnuiti cu tiparul de a oferi iubire uitand de voi! Doar ca acea iubire era o modalitate de a va simti acceptat, de a controla, de a cere iubirea la schimb…!!

Cel mai dificil lucru este sa va iubiti pe voi insiva. In momentul in care va iubiti pe voi a-i iubi pe ceilalti este foarte usor, deoarece realizati in mod profund faptul ca toti ati pornit din aceeasi sursa, care in sine este Iubire.

Cand reusiti sa va iubiti pe voi cu adevarat, va aflati intr-o stare de constiinta in care s-au dizolvat separarea, judecata, iluzia puterii si necesitatea de a controla orice si pe oricine.

Ciudat este faptul ca iubirea si judecata se impletesc in aceasta realitate atat de bine, fara a fi constienti de acest fapt, incat primul lucru asupra caruia necesita sa “lucrati” este judecata. De fapt, este vorba despre a deveni constienti de prezenta acestui tipar de a judeca si a-l elibera in mod constient.

De altfel, nu puteti elibera nimic, decat daca deveniti constienti de acele lucruri inutile si alegeti sa le eliberati in momentul Acum, nu maine, nu cand voi fi sanatos, cand voi slabi…, cand el/ea se va schimba…

Meditand, linistindu-va mintea, folosind diverse practici spirituale ajungeti sa percepeti puterea esentei iubirii din interior. Descoperiti ca iubirea va transforma, va alimenteaza starea de bine, acceptarea, creativitatea, claritatea, cat si experienta libertatii.

Asadar, judecata de sine, cea mai inradacinata dintre judecati (nu sunt in stare de nimic, … sunt prea gras, … altii stiu mai bine decat mine, … nu am nici un control asupra vietii mele, … nimeni nu ma iubeste…) cat si judecata celorlalti, a vremii, a guvernelor, etc., etc., va impiedica sa ancorati experienta iubirii din interior in viata voastra de zi cu zi.

Este bine de stiut ca judecata va “forteaza” sa va focalizati pe negativitate, umplandu-va campul subtil cu aceste energii care, desigur, vor atrage alte energii negative. Astfel, traiti intr-un cerc vicios, fara posibilitatea de a avea ragazul necesar pentru a fi in momentul Acum, constienti de voi si de acest tipar care se auto-intretine.

Semnalul pe care il trimiteti in mod constant, in aceasta situatie, este ca sunteti nemultumiti cu realitatea pe care o traiti si ca nu meritati iubire, libertate, abundenta, ca lumea este imperfecta. Ati ajuns sa acceptati ca a judeca face parte din natura umana, lucru neadevarat, deoarece, cu siguranta, puteti trai fara ea!

Din ce este alcatuita judecata, de fapt? Din ganduri, opinii si perceptii ale mintii, pe care va straduiti din greu sa le impuneti prin diverse actiuni.

Perceptia ca traiti intr-o lume disfuntionala si ca este necesar ca voi sa interveniti va hraneste ego-ul, punandu-va intr-o pozitie falsa de putere.

Este de preferat sa va acceptati pe voi asa cum sunteti in acest moment si sa opriti acest mecanism de a va judeca si a judeca pe oricine si orice din exterior.

Acceptarea va permite sa opriti proiectia de ganduri si sentimente negative care ar putea atrage energii asemenatoare. In acest fel faceti loc momentului Acum, moment in care deveniti constient de voi, de tiparele care nu va mai servesc si pe care sa le eliberati.

Ceea ce proiectati, ca ganduri, sentimente, energii, vor fi atrase de voi si vor constitui experientele voastre viitoare. Ce doriti sa experimentati?

Este dificil sa constientizati legatura dintre gandurile si sentimentele trecute si ceea ce experimentati acum, deoarece nu vi le mai amintiti. Adevarul este ca sunteti si experimentati gandurile si sentimentele proiectate, atat in interior, cat si ca lucruri si evenimente din realitatea inconjuratoare.

Simplu fapt ca judecata (alcatuita din ganduri si sentimente) exprimata sau neexprimata, nu este vizibila, nu inseamna ca nu are efecte. Mai mult, judecata voastra se alatura judecatii altora, iar la o scara largita aceste judecati fiind acceptate si energizate prin focalizare pot declansa evenimente precum razboiul, violenta, cat si tipare de vreme periculoase pentru viata.

Este momentul sa va “asezati” in Acum si sa va asumati responsabilitatea pentru gandurile, sentimentele si judecatile voastre!

Exista o latura pozitiva a judecatii prin care va oferiti sustinere, la nivel personal si colectiv,focalizandu-va pe progresele facute, pe schimbarile pe care le realizati, pe dorinta de a va extinde constiinta, de a face loc iubirii in viata voastra.

Judecata pozitiva consta in observarea si sublinierea calitatilor inerente pe care le descoperiti si le cultivati la voi si la ceilalti, pentru a experimenta bucuria, libertatea, creativitatea, implinirea in viata.

Mintea poate juca feste cuiva cand se crede ca este o autoritate (intr-un domeniu sau altul, si mai ales ca fiinta spirituala – capcana trezirii spirituale), ca detine cunoastere si ca opinia sa este singura care conteaza. De obicei, este implicat ego-ul, insa, chiar daca n-ar fi, ar fi necesar sa-si aminteasca faptul ca este vorba doar de adevarul lui, din acel moment. De asemenea, sa-si aminteasca faptul ca nu “trebuie” sa-l impuna cuiva!

De ce? Deoarece cu totii sunteti conectati la universul cunoasterii, avand acces la toate raspunsurile, in momentul potrivit pentru fiecare.

Mai mult chiar, si judecatile pozitive vor disparea, deoarece veti realiza ca fiecare are acces la toate potentialele si are capacitatea, cat si dreptul de a alege ceea ce ar vrea sa experimenteze.

Cum poti recunoaste si elibera judecatile?

In primul rand este necesar sa va reamintiti ca scopul vietii de pe Pamant este de a experimenta iubirea, bucuria, fericirea, libertatea, creativitatea.

In al doilea rand, observati ce ganduri si sentimente nutriti fata de voi insiva. Va puteti accepta asa cum sunteti, stiind ca aveti calitati de creator, ca meritati, fiind expresii ale Creatorului?!

Daca da, acesta este mesajul pe care il trimiteti in Univers iar acesta va va furniza energii care sa sustina experientele pe care le doriti.

Daca da, veti deveni constienti de faptul ca fiecare alta fiinta este asemenea voua si astfel puteti dansa impreuna in aceasta realitate aflata in transformare profunda.

Fiecare fiinta ajunge intr-un moment, in ritmul propriu, in care se dedica procesului de observare si eliberare a judecatilor si a sistemelor de credinta, care ingradesc impartasirea iubirii si co-creatiei.

Locul judecatii il preia intuitia, claritatea, creativitatea, impartasirea cunoasterii, atunci cand vi se cere. Mintea va incerca, de indata ce va angajati in procesul de a va asculta intuitia, sa analizeze intuitia! Va va duce in acel spatiu al indoielii, doar fiindca asa stie, judecand indrumarea fiintei divine creatoare din interior. Va va readuce in spatiul in care simtiti nevoia de a avea control si a va simti o autoritate. Fals!

In acest moment reveniti la linistirea mintii, avand incredere in indrumarea intuitiva din interior. Increderea in adevarul vostru ca fiind fiinta constienta de sine, cu abilitati creatoare, cu acces deplin la indrumarea divina, va poate scoate din spatiul judecatilor provenite din minte. Doar mintea judeca. Inima este cea care asculta, accepta, exploreaza.

Acesta este un proces care odata demarat va va aduce experiente noi, fara dureri si suferinte, ce vor fi inlocuite de recunoasterea fiecaruia ca fiinta creatoare, de respect, sustinere reciproca, apreciere si incredere. Veti experimenta iubirea neconditionata in viata de zi cu zi, nu doar in momentele de meditatie, sau de retragere din tumultul vietii cotidiene.

Va asumati responsabilitatea de a trai adevaruri inalte, general valabile?

Fiti constienti ca adevarul este in schimbare continua. Ceea ce ieri era adevarul vostru, azi nu mai e valabil, iar maine veti fi uitat de el, lasand loc altui/altor adevaruri mai cuprinzatoare.

Acesta este Creatorul in actiune si asta sunteti voi toti!

Mesagerul Erei Noi – Prezenta Eu Sunt

Sursa: www.iamthatiam.ro”

Iti place acest Articol? Share it!

Despre Autor

Lasa un comentariu