marți 19 martie 2019,
REIKI CENTER Oradea

Karuna Reiki

william-lee-randSistemul Karuna a fost descoperit de William L. Rand. Acesta a descoperit atat sistemul cat si simbolurile Karuna. Totodata a descoperit atat uriasul lor potential cat si faptul ca ele au mai fost folosite si anterior. Meditand asupra lor si a fost indrumat sa descopere tehnicile de acordare-initiere si sa numeasca acest sistem nou Karuna Reiki. Cateva  din simbolurile folosite in Karuna Reiki sunt folosite si in alte sisteme, insa  neavand  aceeasi eficacitate sau aceeasi actiune vindecatoare ca in Karuna Reiki.

“Karuna” provine din sanscrita, si este folosit in Hinduism, Buddhism si Zen. El desemneaza, ca notiune, orice actiune menita sa diminueze suferinta altora si are sensul de “actiune plina de compasiune”.

Atunci cand o persoana se afla pe calea iluminarii, ea intelege ca toate fiintele  reprezinta un singur lucru si, este firesc sa-ti extinzi actiunea plina de compasiune asupra oricarei fiinte vii, deoarece cu toti suntem una. Atunci cand ajutam pe altii spre vindecare, toate fiintele beneficiaza de aceasta.

Karuna reprezinta nu numai extensia spre altii a iubirii si compasiunii, dar mai ales esenta logicii interne a acestei unitati universale. In acelasi fel in caredoresti sa-ti vindeci propriile rani,vei dori sa vindeci si ranile altora. In scripturile buddhiste este amintit ca Prajna sau intelepciunea trebuie sa insoteasca Karuna, pentru ca aceasta din urma sa aiba efectul urmarit.Karuna este motivarea care impinge toate fiintele iluminate sa lucreze pentru eradicarea suferintei in Lume. Iluminatii trimit permanent un val imens de energie care are darul de a vindeca si a ne indruma, dar nu toti oamenii sunt receptivi la aceasta energie.

Karuna Reiki iti deschide calea de a lucra mai indeaproape cu toate fiintele iluminate, incluzand atat pe acei iluminati care sunt intrupati in planul fizic, cat si pe cei care sunt prezenti sub forma de spirit.

Iti place acest Articol? Share it!