duminică 18 noiembrie 2018,
REIKI CENTER Oradea

Ce este meditatia

Ce este meditatia

Meditația

Este un fenomen mental biofizic care descrie o stare de atenție asupra unui gând, asupra constientului, subconstientului sau inconstientului. De obicei implică atenția spre gandirea însăși, dar fără a te lăsa dus de gânduri.

Acceptiunea orientala

Meditația este adesea formal considerată ca fiind o componentă a religiilor estice, despre care există dovezi că ar fi fost practicată timp de peste 5.000 de ani. În accepțiunea orientală a termenului, în special în filosofia Zen, ca ramură a Taoismului, termenul de meditație desemnează o stare a mentalului în care acesta este golit de absolut orice conținut, așa numita minte liniștită sau tăcută. Această stare a minții presupune echilibrarea conștientă a planului conștient al minții, creând, astfel condiția necesară accesării subconștientului și înțelegerii adânci, profunde a rădăcinilor gândurilor cu care operează mintea conștientă. Acest demers este fundamental atunci câd cineva își pune problema cunoașterii de sine.

Acceptiunea occidentala

Meditația a devenit, de asemenea, un simbol principal în cultura occidentului. Ea cuprinde oricare din marea varietate a practicilor spirituale care subliniază activitatea mentală. Meditația poate fi folosită doar pentru cunoașterea sinelui sau pentru echilibrarea minții asupra oricărui subiect, dar este adesea folosită pentru cunoașterea divinitatii  (sau a unui aspect privitor la divinitate). Multe persoane practică meditația în scopul găsirii liniștei sufletești, pe când alții practică anumite exerciții (asane, Hatha- (Ha – forță pozitivă, tha – forță negativă)) care au în comun exercițiile de sport pentru încheieturi, mușchi-tendoane și astfel toate ajută la sporirea și menținerea sănătații fizice și mentale. Legătura dintre minte și , și minte este evidentă. Mintea sprijină și ajută mintea astfel ajungându-se la „O minte sănătoasă într-un corp sănătos”.

Meditatia naturala – Meditația naturală nu are de-a face cu nici un obiect, gând sau stare, ci se rezumă la simpla observare a tot ceea ce există interior si exterior, se referă la cunoaștere, cu alte cuvinte este forma de a simți natural viața. Această meditație este prezentă la toate tipologiile de oameni, ea incepe prin observarea simplă a respirației. Respiri deci exiști, iar dacă poți să fii conștient de acest fenomen exiști tot timpul vieții tale si astfel se scapă încet de prostie, ignoranță, aroganță, agresivitate, dispreț (și alte lucruri care te fac să suferi) și nu rămâne decât pace, armonie, iubire, ințelegere, acceptarea realității care este uneori dură și astfel mergi inainte echilibrat, fără a te mai atinge factorii stresanți.

Cu alte cuvinte, stresul distructiv îl transformi în bunătate rațională. Aceasta este meditația în adevăratul sens al cuvântului, legătura ta cu Adevărul, cu Natura (pentru că suntem parte componentă a acesteia, fie că vrem sau nu, există un circuit alimentar, al aerului, al căldurii, al apei, fiind în permanență în legătură cu mediul ambiant), nu uita de Cel care ți-a dat Viață, pentru că ești format după chipul și asemănarea Sa. Pentru cei care vor să meargă în profunzimile conștientului, subconștientului și inconștientului, trebuie să ajungă să stăpânească bine observarea respirației, pentru că astfel biofizic, biochimic și mental curăță mizeriile pe care le-a acumulat de-a lungul trecerii timpului, și totodată defecțiunile preluate de la generațiile trecute.

Aceste documentări au fost preluate din discuțiile cu mai mulți oameni care au meditat și studiat meditația și formele ei și care au întâmpinat greutăți pe acest drum al cunoașterii, și care au ajuns la concluzia că meditația naturală este forma cea mai bună pentru toate tipologiile de oameni, pentru toți cei care vor să se cunoască pe sine înșiși, și vor să se îmbunătățească în virtuți. Greutățile întâmpinate au fost datorate în mare parte de adaosurile aduse formelor de meditație-obiecte, cuvinte, gânduri, imagini chiar și concentrarea a fost un blocaj major. Adică în meditația naturală tot ceea ce ai de făcut este să fii conștient (nu să te concentrezi, ci să fii atent) la propria respirație (respirația se face pe nas, bineînțeles că știe fiecare că acesta este organul respirator, gura este pentru masticație).

Sursa: Wikipedia

Iti place acest Articol? Share it!

Despre Autor

Lasa un comentariu