joi 18 aprilie 2019,
REIKI CENTER Oradea

Cele 38 de Remedii Bach

38-remedii-florale-bach-reikicenter.ro

Va prezint mai jos cele 38 de remedii miraculoase din flori descoperite de Edward Bach:

1.Agirmony – Agrimonia (Turita mare) – Agrimonia Eupatoria:
Ingrijorari, probleme si suferinta mentala ascunse in spatele unei infatisari vesele sau zambitoare. Persoane sociabile, cu simtul umorului, fiind adeseori o companie placuta pentru cei din jur. Pentru a mentine starea de veselie pot recurge la bautura, droguri, alimentatie excesiva. Iubesc pacea, fiind deranjati de conflicte sau neintelegeri, iar pentru a le evita sunt dispusi sa lase mult de la ei.

2.Aspen – Plop tremurator – Populus tremula:
Temeri, frici, anxietate avand origine necunoscuta si care nu pot fi explicate ca avand o cauza rationala. Cateva semne: transpiratii bruste, tremuraturi, cosmare, insomnii, senzatia de tremuraturi in stomac sau in interiorul corpului, neliniste accentuata care poate progresa pana la atac de panica. Multi copii, dar si persoane adulte sensibile sau receptive pot suferi de teama de tip Aspen. Aceasta stare include si presentimentul ca ceva rau s-ar putea intampla, precum si teama de un spirit rau sau ceva negativ care se afla in preajma noastra.

 3.Beech – Fag comun – Fagus Sylvatica:

Intoleranta si criticism. Remediu indicat pentru persoane care pretind precizie si ordine in viata lor, dar si in viata celor din jur. De multe ori sunt deranjati sau iritati de gesturi marunte, de felul de a vorbi sau a se comporta al celorlalti. Acuitate mentala si spirit de observatie dezvoltat, dar canalizat pe observarea partilor negative.

 4.Centaury – Tintaura – Centaurium umbellatum: 

Vointa slaba, serviabilitate. Dificultate in a spune “nu”. Persoane foarte amabile, placute si bune la suflet, care din neputinta de a refuza, ofera mai mult decat pot si se epuizeaza. Uneori in mod inconstient adopta gesturi sau pareri ale unor personalitati mai puternice. Fiind permanent in slujba celorlalti, isi neglijeaza propria persoana si menire in viata.

 5.Cerato – Cerato – Ceratostigma willmottianum: 

Indoiala. Cand sunt confruntate cu luarea unei hotarari, aceste persoane au nevoie de sfaturi si confirmare din partea celorlalti, desi in potential au o intuitie foarte dezvoltata. Vorbesc mult, pun intrebari, sunt dornici de informatii si cunoastere, dar pe care nu le folosesc, din lipsa de incredere in propriile decizii.

 6.Cherry Plum – Corcodus – Prunus Cerasifera: 

Teama de a ceda nervos sau de a-si pierde controlul sau de a pierde controlul, cere mereu sfaturi. Ganduri irationale. Inspaimantat de ceea ce ar putea spune sau face. In stari extreme: isterie, violenta, ganduri si pericol de sinucidere. Din cauza tensiunii in care traiesc, se tem ca vor innebuni, vor ceda nervos sau vor ajunge intr-un spital de boli mentale.

 7.Chestnut Bud – Mugure de castan salbatic – Aesculus Hippocastanum:

Neputinta de a invata din greseli anterioare sau din experienta. Repeta aceleasi greseli. Nu invata din experiente. Incearca sa uite cat mai repede posibil experientele neplacute. Pot parea naivi sau neatenti. De obicei se grabesc, fiind persoane care intai actioneaza si apoi gandesc.

 8.Chicory – Cicoare – Cichorum intybus: 

Posesivitate. Vrea sa fie in centrul atentiei. Santaj emotional. Atitudine dominatoare. Tendinta de a controla viata celor dragi si de a-i tine prin preajma. Asteapta atentie sau rasplata in schimbul dragostei sau al serviciilor pe care le ofera, fie doar si un simplu multumesc. Se pot simti raniti cu usurinta, reusind sa uite sau sa ierte destul de greu. In potential au o mare capacitate de a iubi si de a se devota sincer si dezinteresat celor din jur.

 9.Clematis – Curen (Vita alba) – Clematis vitalba: 

Minte absenta si visatoare. Lipsa interesului pentru prezent. Lipsa de concentrare. Persoane care traiesc intr-un viitor imaginar si iluzoriu, sperand ca totul va fi bine candva. Privire indepartata, de visator pierdut in ganduri. Au nevoie de mult somn. Pot avea memorie slaba sau pot lesina cu usurinta. Toate acestea dintr-o dorinta inconstienta de a evada din lumea aceasta, in care nu se simt ca acasa.

10.Crab Apple – Mar paduret – Malus pumila: 

Sentiment de necuratenie. Nemultumit de propria infatisare. Preocupare obsesiva sau excesiva pentru detalii. Se pot simti impuri, pacatosi mergand pana la ura de sine. Pot fi complexati sau nemultumiti de anumite aspecte fizice sau morale. Persoane preocupate de ordine, curatenie sau puritate fie in exterior, fie in plan interior.

 11.Elm – Ulm – Ulmus procera:

Coplesit de responsabilitate. Deznadajduiti. Persoane capabile, altruiste, leaderi innascuti care isi asuma multe responsabilitati. Remediul este indicat pentru momentele in care, prin pierderea temporara a increderii de sine, se indoiesc de capacitatile lor, avand sentimentul ca nu se mai descurca.

 12.Gentian – Gentiana – Gentiana amarella: 

Dezamagire sau descurajare datorate unui esec. Nemultumit, ezitant. Persoane care se descurajeaza usor si ar dori sa renunte, desi in final nu fac acest lucru.

 13.Grose – Orz salbatic – Ulex europaeus:

Lipsa sperantei si disperare. Depresie, nefericire, considera orice actiune ca fiind inutila. Persoane care nu mai au dorinta sau energia de a se stradui. Multi din cei care au nevoie de acest remediu sufera sau au suferit de boli cronice. Cu toate ca nu mai spera intr-o imbunatatire a situatiei lor, la insistentele altor persoane pot fi convinsi sa mai incerce.

 14.Heather – Iarba neagra – Calluna vulgaris: 

Ganduri si preocupari centrate pe propria persoana.Vorbaret, absorbit de sine, cauta in permanenta un ascultator. Persoane care in general vorbesc mult, mai ales despre propriile probleme sau interese. Au nevoie de auditoriu, depind de afectiunea si atentia celor din jur. Sentiment de singuratate interioara. Adeseori provin dintr-o familie in care au fost lipsiti de afectiune parinteasca.

 15.Holly – Ilice – Ilex aquifolium: 

Resentiment intens, ura, invidie, gelozie, suspiciune, razbunare. De multe ori chiar persoane cu preocupari spirituale au nevoie de acest remediu, pentru a se putea bucura sincer de succesele celor din jur si a se deschide spre acel sentiment de iubire universala si intelegere.

 16.Honeysuckle – Caprifoi – Lonicera caprifolium: 

Nostalgie si dor dupa anumite locuri, cineva drag sau o anumita perioada a vietii. Traieste in trecut, rememoreaza evenimente. Persoane care isi reamintesc adeseori despre trecut, despre zilele de glorie din viata lor, avand o dorinta ascunsa ca acestea sa se reintoarca. Dor de casa. Regret.

 17.Hornbeam – Carpen – Carpinus betulus: 

Sentimentul de “luni dimineata”, letargie, lehamite. Amanarea inceperii activitatii. Oboseala datorata unei cauze emotionale. Amana lucrurile importante pe care le are de facut. Dimineata se poate trezi mai obosit decat la culcare. Considera ca nu poate incepe lucrul fara un stimulant precum cafea, ceai sau ceva tonic.

18.Impatiens – Slabanog – Impatients glandulifera:

Nerabdare, agitatie, iritabilitate. Prefera sa lucreze singur. Se asteapta ca totul sa fie facut repede si fara piedici. Persoane deranjate sau iritate cand lucrurile decurg prea incet sau oamenii lucreaza prea lent si de aceea prefera sa lucreze singuri. Persoane spontane, active, energice avand o mare dorinta de independenta.

 19.Larch – Larita – Larex decidua:

Lipsa de incredere in sine, sentiment sau complex de inferioritate. Persoane care ii admira pe ceilalti, considerand ca ei nu ar putea fi capabili de succes. Nu incearca lucruri noi, dintr-o convingere eronata ca nu vor reusi.

 20.Mimulus – Cretisoara – Mimulus guttatus:

Frici sau temeri de zi cu zi, avand o cauza cunoscuta. Teama de a merge la dentist,caini, avion, de a merge cu liftul, de a ramane singur, de a ramane fara bani, frica de caini, de pasari, de examene, etc. Timiditate, inrosirea fetei cand persoana se afla in centrul atentiei. Teama de a fi observat. Teama de a vorbi sau a desfasura diferite activitati in public. Dr Bach spunea: “aceste persoane isi poarta spaimele discret si in tacere si nu vorbesc despre ele cu usurinta.”

21.Mustard – Mustar salbatic – Sinapis arvensis:

Indispozie mergand pana la depresie profunda, care apare si dispare brusc. Aceasta stare te invaluie ca un nor intunecat, te izoleaza de exterior si nu poti sa-i gasesti nici o explicatie. Fiind atat de intensa nu poate fi ascunsa de ceilalti, care vor remarca ca ceva se intampla cu tine.

 22.Oak – Stejar – Quercus robur:

Epuizare. Persoane curajoase, perseverente, care continua sa se straduiasca si sa munceasca, depasindu-si fortele proprii. Viata este privita ca o lupta. Incapatanare. Uneori nu pot accepta ca lucrurile nu pot fi schimbate sau nu-si sesizeaza limitele si de aceea se extenueaza. Sentiment profund al datoriei.

23.Olive – Maslin – Olea europanea: 

Oboseala, lipsa de energie. Convalescenta. Epuizare ca urmare a unei activitati intense sau de durata: invatat, activitate fizica, oboseala psihica. Recuperare si regenerare.

 24.Pine – Pin – Pinus Silvestris: 

Sentiment profund de vinovatie. Poate aparea chiar si atunci cand persoana nu este cu adevarat raspunzatore pentru cele intamplate. Reprosuri aduse propriei persoane. Autorepros pentru greselile altora. Toate esecurile sau dezamagirile prin care trec le vor pune pe seama propriei persoane.

 25.Red Chestnut – Castan Rosu – Aesculus carnea: 

Teama si preocupare exagerata pentru bunastarea si siguranta celorlalti. Ingrijorare sincera si excesiva, deoarece aceste persoane nu se gandesc la ele, ci numai la binele celor dragi.

 26.Rock Rose – Trandafir de stanca – Helianthemum nummularium: 

Spaima intensa, atacuri de panica. Teroare, cosmaruri, inghetat de frica. Persoane care nu mai pot gandi coerent sau nu se mai pot misca din cauza fricii.

 27.Rock Water – Apa de izvor – Aqua Petra: 

Este singurul remediu care nu se prepara din flori. Persoanele care au nevoie de acest remediu, isi propun standarde inalte, sunt perfectioniste si inflexibile, dorind de multe ori sa fie un exemplu pentru cei din jur. Atunci cand nu le pot atinge sufera de negare de sine si se autoreprima. In stadii mai avansate poate fi vorba de gandire rigida sau fanatism.

28.Scleranthus – Porumbar salbatic – Scleranthus annus:

Indecizie. Oscileaza continuu intre mai multe alternative. Aceste persoane considera dificil sa ia hotarari de orice natura, dar cu toate acestea nu solicita parerea celor din jur. Parerile sau starile lor se pot schimba de la un moment la altul.

 29.Star of Betlehem – Floarea de paste (Steaua din Bethleem/Balusca) – Ornithogalum umbellatum:

Soc, evenimente traumatice. Suparari, spaime puternice,vesti rele neasteptate. Suferinta indelungata.

 30.Sweet Cestnut – Castan comestibil – Castanea sativa: 

Disperare extrema, inima zdrobita. Fara speranta. Persoane care au sentimentul ca au atins limita suferintei si au abandonat orice speranta. Pe cat posibil, prefera insa sa indure aceasta agonie mentala in sinea lor, fara a se lamenta. Nu au ganduri de sinucidere. Remediu indicat de cele mai multe ori dupa disparitia cuiva drag.

 31.Vervain – Verbina – Verbena officinalis:

Tensiune. Frustrare. Entuziasm exagerat pentru un motiv sau un ideal. Idei fixe. Deranjat sau protestand impotriva nedreptatii. Pasiune in a argumenta si a convinge. Dificultate in a intelege alte puncte de vedere.

 32.Vine – Vita de vie – Vitis vinifera:

Dominator, dominator, abuziv, inflexibil, solicitant, puternic, tipul de lider. Incearca sa-si impuna punctul de vedere sau modalitatea de a face lucrurile indiferent de consecintele asupra celorlalti.

 33.Walnut – Nuc – Juglans regia: 

Protectie la schimbare sau influente exterioare. Acest remediu este de asemenea recomandat la toate varstele care implica schimbari biologice majore: aparitia dintilor, inceputul adolescentei, sarcina, menopauza, stadii terminale ale bolilor; sau adaptarea la schimbari cum ar fi schimbarea ocupatiei sau a locuintei, inceperea scolii, casatorie, divort, pensionare.

 34.Water Violet – Viorea de balta – Hottonia Palustris: 

Persoane calme, retrase, rezervate, aparent mandre sau distante, dar care de fapt au nevoie de un spatiu personal si nu suporta ca ceilalti sa se amestece in viata lor. Cand au probleme prefera sa se descurce singure. Nu simt nevoia de consolare si nu solicita ajutorul.

35.White Chestnut – Castan Alb (Castan salbatic) – Aesculus Hippocastanum: 

Ganduri repetitive, nedorite, obsesive, care nu pot fi alungate zi si noapte. Ingrijorare excesiva. Preocupare. Conversatii mentale cu diferite persoane. Hiperactivitate mentala motiv pentru care in viata de zi cu zi se concentreaza foarte greu, iar noaptea au de multe ori insomnii.

 36.Wild Oat – Ovaz salbatic – Bromus ramosus: 

Incertitudine cu privire la drumul corect in viata. Persoane talentate, care au dorinta de a face ceva semnificativ, dar nu au descoperit inca ce anume. Nu stiu ce vor. De aceea pot simti nemultumire, plictiseala sau frustrare.

37.Wild Rose – Maces (Trandafir salbatic) – Rosa canina:
Resemnare. Apatie. Resemnare. Lipsa motivatiei interioare si a bucuriei. ” Plictisitii” de viata, dar care nu se simt nefericiti din acest motiv. Adeseori se simt obositi, fara energie si sunt lipsiti de ambitie. Accepta situatiile asa cum sunt, nu se zbat sa schimbe absolut nimic, chiar daca nu le este bine.

38.Willow – Salcie galbena – Salix vitellina:
Resentiment ascuns. Amaraciune sufleteasca. Autocompatimire. Persoane care se plang, dand mereu vina pe altii pentru nefericirea lor. Pesimism. In adancul sufletului lor nu pot uita sau ierta cu usurinta, chiar daca nu arata acest lucru.

 39.Rescue Remedy – Remediu salvator

Este indicat pentru stari de urgenta si este indicat pentru dureri sufletesi si fizice, reface puterea, energia si rezistenta. Este format din cinci esente florale: Rock Rose, Impatiens, Clematis, Star of Betlehem si Cherry Plum.

Iti place acest Articol? Share it!