joi 18 aprilie 2019,
REIKI CENTER Oradea

Sfidatorul – partea a VI-a – Adversarul are faţa acoperită. A ta.

Sfidatorul – partea a VI-a – Adversarul are faţa acoperită. A ta.

6. Adversarul are faţa acoperită. A ta.

sfidatorul-3-reikicenter.ro

Emoţiile sunt o componentă foarte importantă a mecanismului de răspuns al câmpului energetic uman la stimulii şi la percepţiile pe care le primeşte din mediul înconjurător.

O emoţie, după cum putem mărturisi şi testa fiecare din noi, produce efecte imediate în nostru fizic şi ea este capabilă să modifice aproape instantaneu răspunsul nostru comportamental, care se adaptează rapid către direcţia cea mai cunoscută şi experimentată capabilă să ne readucă în echilibru întregul nostru sistem energetic.

Dar cum se naşte o emoţie? O emoţie este în esenţă o modificare a echilibrului corporal care se produce prin crearea şi eliberarea de hormoni şi neuro-transmiţători în diferitele sisteme de legătură ale corpului nostru.

Această modificare, această stimulare, este imediat depistată de mecanismele noastre de percepţie şi este apoi interpretată ca un răspuns la o situaţie externă specifică care a provocat în noi o astfel de reacţie.

emoţie = lat. EMOTIONEM de la EMOTUS p.p. de la EMOVERE – a duce afară, a muta, a scoate; şi de la: care adaugă forţă acţiunii exprimate de cuvântul cu care e unită, şi MOVERE, a agita, a mişca.

De exemplu, percepţia unui tigru în libertate, a unui tigru la câţiva metri de noi, va provoca în noi eliberarea unui hormon binecunoscut de toţi: adrenalina; această eliberare va determina o interpretare din partea mecanismului nostru de percepţie care va asocia senzaţia respectivă cu o schemă foarte precisă, care se numeşte Frică.

este un mare vârtej. Face ca frigul să fie mai frig, întunericul mai întuneric. Însă las-o să se ridice, şi va dispărea. Obi-Wan Kenobi

O emoţie nu este, deci, altceva decât o senzaţie în pe care noi o percepem ca răspuns la un eveniment care a lovit Câmpul Conştiinţei noastre.

Modificarea echilibrului chimic din corpul nostru produce instantaneu o senzaţie pe care noi o numim emoţie, agitaţie ce intervine pentru a da o semnificaţie, pentru a interpreta emoţia pe care o simţim. Evident, modelele care au fost inserate în mintea căreia i-am dat sarcina de a interpreta Realitatea, adică, în marea majoritate a cazurilor, Mintea superficială.

Dacă noi nu am da un nume la ceea ce simţim, emoţia ar rămâne doar o senzaţie percepută în corp care ar apărea, ar avea un vârf şi apoi s-ar diminua până la completa dispariţie.

Să fie frica cea care vă împiedică să faceţi o acţiune? În această situaţie, trebuie să vă recunoaşteţi frica, să o observaţi, să-i acordaţi atenţie, să fiţi cu totul prezenţi în faţa ei. Făcând astfel, veţi rupe legătura dintre frică şi gândul vostru. Nu lăsaţi ca frica să ţâşnească din mintea voastră. Eckhart Tolle

Elementul-cheie, simplu dar în acelaşi timp extrem de important al acestui mecanism constă în faptul că mecanismul de creare a emoţiilor este bidirecţional.

Emoţiile pot fi create şi în absenţa unui stimul extern real, folosindu-ne de capacitatea noastră imaginativă şi atenţia asupra a ceva ce are rol de catalizator.

Dacă activăm o imagine interioară cu rol de catalizator şi o menţinem suficient de mult, va fi cuprins de emoţia asociată cu ea ca şi cum chiar s-ar petrece ceea ce este în această imagine [vezi filmul documentar, 01:22:20].

Dacă ascultăm muzică relaxantă şi ne imaginăm că suntem întinşi relaxaţi pe o pajişte, corpul va începe să producă hormoni şi neuro-transmiţători care sunt reacţie la acest scenariu, chiar dacă stăm pe un scaun incomod, într-un subsol.

Oricine înţelege şi ştie cu certitudine că acest mecanism funcţionează, deoarece sigur l-a practicat nu o dată în viaţă, în cele mai diferite situaţii. În acest comportament uman normal, automat, simplu, se află una dintre capodoperele tactice ale SFIDĂTORULUI, prin care el se perpetuează pe el şi controlul lui asupra noastră. Într-un mod pe care, poate, deja începeţi să-l intuiţi.

Aşa cum am văzut, cea mai mare parte a oamenilor folosesc Mintea Superficială ca element de interpretare a percepţiilor sale, într-o manieră înnăscută, automată şi inconştientă. Mecanismul de control al generării şi controlului emoţiilor este, deci, administrat de Mintea Superficială, deoarece ea a fost pusă în mod inconştient la cârma interpretării percepţiilor. Mintea Superficială se află în general sub controlul SFIDĂTORULUI. Adică e focalizată pe scheme de gândire foarte precise, aşa cum am văzut deja. Aceste scheme de gândire produc în mod invariabil emoţii.

Emoţii care saturează Pământul şi locuitorii săi de mii de ani; emoţii care au ca singur scop perpetuarea prezenţei SFIDĂTORULUI în interiorul câmpului Conştiinţei noastre; emoţii care se bazează pe presupuneri ireale care nu au nicio legătură cu bunăstarea noastră şi cu ceea ce suntem cu adevărat; emoţii care sunt toate corelate cu o singură emoţie fundamentală: Frica.

Neliniştea ta nu e altceva decât neliniştea Volador-ului mereu temător că stratagema sa va fi descoperită şi îl va fi refuzată hrănirea. Prin mintea care, de fapt, e a lor, Voladores se strecoară în viaţa oamenilor după cum le convine, garantându-şi un anumit nivel de siguranţă care le va domoli frica. Carlos Castaneda

În ce mod produce Mintea Superficială aceste emoţii care sunt combustibil pentru SFIDĂTOR? Generând prin dialogul interior condiţionat scheme de gândire care se încarcă progresiv cu emoţii prin acest continuu dialog interior. Aceasta este arma principală de control şi de atac a SFIDĂTORULUI pentru Câmpul uman al Conştiinţei.

Este poate singura sa posibilitate de a ne amăgi să creăm ceva avantajos exclusiv pentru el: ne adoarme prin supraalimentare şi folosirea condiţionată a Minţii Superficiale pentru a accede la Câmpul Conştiinţei noastre, a-l manipula în interesul său, făcându-ne să credem că noi suntem el. Prinsă inconştient în tot acest mecanism, o fiinţă umană nu face altceva decât să perpetueze scheme de comportament dobândite, care nu au nicio legătură cu cea ce este ea cu adevărat. Hrănind scheme de gândire ireale şi fără nicio legătură cu adevărata sa esenţă, ea dă naştere la emoţii care, în loc să o susţină şi să o facă fericită, îl hrănesc şi îl susţin exclusiv pe SFIDĂTOR şi o sug de şi forţă vitală, constructivă şi pozitivă.

Urmărind Mintea Superficială, alcătuită din mii de voci care nu sunt ale sale, acţionează în lume trăind o viaţă care nu este a sa, comportându-se aşa cum nu este în realitate, fiind la cheremul SFIDĂTORULUI, fără să aibă nici cea mai mică bănuială.

De exemplu, atunci când aveţi o stare proastă şi începeţi să vă identificaţi cu o schemă mentală negativă şi să vă gândiţi la cât de groaznică e viaţa voastră, gândul vostru s-a aliniat la Corpul de Suferinţă iar voi aţi devenit inconştienţi şi vulnerabili la atacul lui. Inconştienţi, adică identificaţi cu o schemă mentală sau emoţională, cu o totală absenţă a Observatorului Tăcut. Eckhart Tolle

Declanşarea şi consolidarea inconştientă a cercului vicios dialog interior – emoţie este, prin urmare, arma principală la dispoziţia SFIDĂTORULUI în acţiunea sa de slăbire a Câmpului nostru de Conştiinţă.

Să vedem mai în detaliu acest proces, pentru a putea deveni din ce în ce mai conştienţi de cât de abil suntem manipulaţi.

Un proces pe care îl vom numi Spirala de Slăbire a Puterii.

Un Războinic are controlul. Nu asupra altor oameni, ci asupra propriilor sale emoţii. El nu le reprimă, ci le exprimă. Fără frică, însă doar la momentul potrivit. Don Miguel Ruiz

Iti place acest Articol? Share it!

Despre Autor

Lasa un comentariu